Stichting Wat Een Heerlijk Land

Veur elk wah Waehls

EVENEMENTEN (klik op ..)

Welkom bij Stichting Wat Een Heerlijk Land


Stichting Wat Een Heerlijk Land staat voor het bevorderen van de leefbaarheid en verbondenheid tussen mensen in onze gemeenschap. Dat doen wij door het jaarlijks organiseren & begeleiden van evenementen; en dan voor iedereen, jong en oud. 

We luisteren daarbij goed naar de wensen van de Wehlse en Nieuw Wehlse inwoners.


Ons motto “Veur elk wah Waehls”.

Rondje om de kerk - 15 september 2024

 Rondje om de Kerk (RodK) editie 2024  wordt weer als vanouds op het kerkplein van de St.Martinuskerk georganiseerd. 

Vanaf 14.00 uur een gratis mini festival met lokale bands. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt U genieten van een leuk en gevarieerd programma. 

Om het RodK nog gezelliger te maken zijn we nog op zoek naar attributen om het kerkplein iets meer ‘aan te kleden’ en vooral geel-blauw te laten kleuren. 

Mocht je leuke ideeën hebben of zelf een creatieve bijdrage willen leveren, neem dan contact op via: [email protected] 


We hopen je 15 september 2024 te zien op het kerkplein. Tot dan!

VAN FASSEY

RUMBLIN’ RAT RODS

Deze jonge gasten uit de regio zetten sinds enkele jaren hun eerste stappen als band, en maken nu ook hun debuut op Wehlse bodem. Geïnspireerd door de klanken van onder andere Neil Young, Jimi Hendrix en Pink Floyd is Van Fassey ontstaan met maar één doel voor ogen; Het creëren van hun eigen unieke sound. Van Fassey biedt een mix van Indie-Rock invloeden met een vleugje blues. Naast een brede selectie aan eigen muziek, zal de band met enkele klassiekers ook veel herkenning ten gehore brengen. 


Bezetting:

Gijs Holtslag (Braamt): Gitaar, zang

Cornell van Eerden (Nieuw-Wehl): Basgitaar

Jarne Froon (Terborg): Drums

Ruud Hissink (Doetinchem): Toetsen, zang

Jill Wissink (Doetinchem): (Achtergrond)zang

De band Rumblin' Rat Rods is een 3-mans formatie die bestaat uit:

Josta Scheers: Contrabas, zang

René Lansink: Gitaar, zang

Wim Menting: Drums, zang

Dankzij de brede muzikale achtergrond en interesse van de drie bandleden, wordt er een mix van diverse muziekstijlen gespeeld, zoals (ruige) Rockabilly en Rock ‘n’ Roll, gecombineerd met Surf en een vleugje Country, met als basis de jaren vijftig. De muziek wordt met veel klasse, stijlvol en met verve gebracht. Door de brede oriëntatie staan de Rumblin' Rat Rods op zeer uiteenlopende festivals en locaties.

DJ ANGELO

PAS-OP!

Azewijn is een echt feestdorp en Lead-zanger Leon Messing, bassist Achim Brücker en multi-instrumentalist Roel Bolder zijn daar(mee) opgegroeid. Sinds 2011 vormen ze samen de basis van Pas-Op! Vanaf het tweede optreden drumt Jos Schrauwen er op los en Twan Marcus speelt al lange tijd de vette gitaarpartijen. De vijf zijn onlangs versterkt met toetsenist Ruben Berendsen, om de toenemende vraag voor optredens beter te kunnen plannen.

De vele nummers uit het repertoire van de band zijn een lekkere mengelmoes van rock- en popklassiekers met een hoog FEEST-gehalte. Een muzikaal avontuur dat je door hitlijsten voert en je, naast pieken van plezier, ook tot de essentie van de nummers brengt.

De bandnaam is afkomstig van het vaste stopwoord van Achim, die ‘pas op’ regelmatig gebruikt als hij vindt dat iedereen moet luisteren. Pas-Op: licht en geluid knallen van het podium! En meezingen wordt gewaardeerd…

DJ Angelo maakt van iedere gelegenheid een feestje. Angelo is 17 september de verbindende factor en zal die dag meerdere keren te beluisteren zijn.

Dank zij deze rasartiest zal de stemming er zeker in komen!